Del siden

Da formanden mødte Dennis Locorriere 

 Dr. Hook spiller koncert på Docken i København.

 APRIL 1 KLOKKEN 18:00 - 22:00 DOCKEN, KØBENHAVN, NORDHAVNEN

 Dr. Hook blev stiftet i 1968 af  Dennis Locorriere. Det legendariske band satte nye   dagsordener  med deres vilde tekster og specielle liveoptrædener, og denne koncert er en del   af bandets verdensturne.

                 Du kan garanteret synge med på sange som Sylvias Mother, Only Sixteen,

When You’re in Love with a Beautiful Woman,

 Vi var nogle der var så heldige at blive inviteret af Bent Juul Booking

sammen med formanden til Docken og mærk nostalgien og den ægte 70’er stemning

til lyden af forsanger Dennis Locorrieres velkendte stemme og mundharmonikaspil.

 Det blev en oplevelse af de helt store.

At møde denne fantastiske sanger med et strålende  humør og imødekommendehed    

Var utrolig.

HER HAR I VIRKELIG NOGET AT GLÆDE JER TIL.

___________________________________________________________

   Baby Makes Her Blue Jeans Talk, Cover of the Rolling Stone og

der gik nummer 1 på hitlisterne i England.

Spadestik var knap forbi, inden Kulturperlen begyndte at presse på for nye planer

AF: PALLE HYLDAHL BRÆNDSGAARD

Publiceret 11. december 2018 kl. 15:37

  

Holstebro: - Skal den allerede frem nu, Poul?

Borgmester H.C. Østerby og et skævt smil ser på Kulturperlens formand, Poul Hornshøj, der med en skinnende ny spade står klinet op ad borgmesteren.

- Må jeg ikke få lov at sige nogle ord forinden, spørger borgmesteren.

Man forstår nu godt Poul Hornshøjs utålmodighed for at få taget det første spadestik til nye faciliteter i tre million kroners klassen ved Lystanlæggets friluftsscene.

- Det er tanker, vi har gået med i nogle år, og som vi nu er utrolig glade for at få ført ud i livet. Det er en ny æra, siger Poul Hornshøj.

Glæden forstår man også godt. De gule bygninger, hvor kunstnere skal kunne klæde om og opholde sig, inden de går på scenen - egner sig til alt andet end det. Der er pladsmangel, vand siver gennem væggene, og toilettet tager kampen op med et forlængst glemt WC på en øde rasteplads.

Knap var det første spadestik taget til en tre millioner dyr forbedring af Lystanlægget, inden Kulturperlen begyndte at presse på for de næste stadier, som kan trække større navne til.

Historierne om artister, der enten lige har stukket næsen indenfor for så at snurre rundt på hælen igen, eller helt holder sig væk og klæder om hjemmefra, står i kø.

Jeg har altid sagt, at Poul Hornshøj minder om Egon Olsen, fordi han er en mand med en plan.

H.C. Østerby (S), borgmester, Holstebro Kommune.

-----Oprindelig meddelelse----- 
From: Ole kildahl Lauritsen
Sent: Monday, August 12, 2019 9:44 PM
To: poml@mail.tele.dk
Subject: Nostalgifestival.

Hej Poul
Tusind tak for et igen hyggelig og fin arrangement 
Vi kender ikke hinanden selvom jeg nu synes jeg kender dig da jeg har set 
dig på alle festivalerne gennem årene og jeg må sige at jeg bøjer mig i 
støvet for dit kæmpe store arbejde med både kulturperlen og 
nostalgifestivalen, det er helt vild og enestående.
Jeg har lige læst dagbladet fra i dag og er glad for at det på trods af 
vejret trods alt giver overskud men også at du efterspørger forslag til 
artister til næste års festival og jeg vil tillade mig at foreslå et band 
fra 70/80`erne som jeg syntes var rigtig gode nemlig Racey. Der er vist nok 
2 udgaver af bandet i dag og forsangeren fra den gang Richard Gower skulle 
være med i et af dem og de ville passe perfekt til Nostalgifestivalen i 
Holstebro. 
Men uanset hvad så ved jeg I/du altid finder nogle rigtig gode navne og det 

Og tusind tak for dit store arbejde med musikken for at glæde alle os der 
bare skal møde op.

Med venlig hilsen
Ole Kildahl Lauritsen

_________________________________________________________________________________

Mail fra Facebook :

Facebook Per Tornvig har tagget dig i et opslag.

Du kan vælge, om du vil føje det til din tidslinje.

Per Tornvig 6. januar kl. 10.59

I Holstebro er en af de største ildsjæle, når det gælder folkelig og fornøjelig kultur Poul Hornshøj. Han er også en af drivkræfterne bag et flot projekt med at erstatte den gamle friluftsscene i anlægget med en fantastisk flot ny scene. Poul har samlet en arbejdsgruppe, og de er allerede i arbejdstøjet. Projektet koster 4,75 millioner kroner - og der mangler kun 1, 5 af de lange. Godt gået. Har du også et hjerte for kulturen og smukke mødesteder i Holstebro, så følg med i projektet i denne facebook gruppe: #Holstebro

Formandens indlæg

Uddrag fra bogen 

MENNESKER MED MOD "

markante personer bag Holstebro Kommunes udvikling fra 1953 til 2015

De rigtig gode oplevelser kan ikke købes for penge

Kulturen har altid været en fritidsbeskæftigelse i Poul Hornshøjs liv. Det har dog ikke været et spørgsmål om at få tiden til at gå, men mere om at få tid til det ved siden af driften af hans malerfirma.

Poul Hornshøj er ikke helt sikker på, hvor det kommer fra, hans interesse for kulturen. Den har nærmest bare altid været der. I hans bardomshjem, hvor han var den næst ældste af fem drenge, gik tiden med at løbe rundt og spille fodbold. Faderen arbejdede på slagteriet og moderen var på tobaksfabrikken, og finere kultur var der som sådan ikke noget af, men de fem drenge lærte at tage ansvar, og fik at vide, at hvis der skulle ske noget, var der nogen der måtte yde noget. Den lektie tog Poul Hornshøj med sig til sit voksne liv, hvor han som nystartet malermester (den cyklende malermester) i 1991 var med til at stable sit første koncert arrangement på benene i Holstebro.

I Poul Hornshøjs bardomshjem fik man lov at være barn - men man skulle også yde noget, før man fik noget. Det har været vigtig lærdom i den nu  62-årige malers liv.

Det frivillige havde Poul Hornshøj allerede stiftet bekendskab med.  Da malerfaget var præget af arbejdsløshed i 80'erne, havde han arbejdet i flere år på Grønland og i Norge for at skaffe penge til familien hjemme i Aulum. Da han vendte hjem, skulle der ske noget igen. Han ville gøre nytte i lokalområdet og blev frivillig på Radio Vest i Ulfborg, som turnerede Vestjylland tyndt for som festivalreporter. Senere blev han headhuntet til lokalradioen "Stjernekanalen" i Holstebro, og det var her, han sammen med nogle kammerater fik ideen til koncertarrangementet i den gamle møbelfabrik.

Man havde udset sig en stor, gammel møbelfabrik på Mads Bjeres Vej i Holstebro. Bygningene stod næsten tomme, og de rå haller ville være perfekte til den lige så rå 60'er musik. De fik lov at leje bygningerne, mod at de selv tømte den for gamle transportbånd og andet inventar, som var fastboltet til fabriksgulvet. Poul Hornshøj tog kontakt til 22 idrætsforeninger, der hjalp med arbejdet og til gengæld fik de to tredje dele af overskudet. Den opskrift har han holdt lige siden. "Det var det første arrangement, jeg var involveret i, og det står stadig for mig som det bedste," siger han.

De var opsatte på at gentage succesen året efter, men møbelfabrikken var blevet omdannet til bowlingcenter, og arrangørerne måtte finde et andet sted. Det blev i Holstebro-Hallen, og arrangementet var blevet udvidet til to dage. Men det var slet ikke det folk ville have. Rammerne blev for pæne, publikum blev væk, og arrangørerne stod tilbage med et dårligt regnskab.

Det slog ikke Poul Hornshøj og de andre ud. Man ville have noget fast op at stå, og dermed blev 60'er Klubben skabt i 1992. De følgende år bød stadig ikke på kæmpe store succeser, men med den første 60'er festival i 1994 kom der hul på bylden.

Ved årtusindskiftet var Poul Hornshøj langt fra færdig med at starte projekter, selv om malerfirmaet blomstrede med syv ansatte. Han kunne huske den gang kommunen arrangerede gratis koncerter i Lystanlæget, hvilket Poul Hornshøj havde holdt meget af. Dem ville han gerne sparke i gang igen, og mod at over-skuddet gik til de idræts foreninger i området, fik Poul Hornshøj lov af kommunen til at genrejse konceptet. Kulturperlen var født.

Dengang han arbejdede på lokalradioen i Holstebro, blev han hyret til at spille musik på Diskotek 60'eren. Så stod han bag mixerpulten og vendte plader med sine store idoler som for eksempel Shakin' Stevens og Bonnie Tayler mfl. Nu stå de foran ham til koncerterne i Lystanlæget og trykker hans hånd, inden de går på scenen.

Fakta om Poul Hornshøj. Født den 19. januar 1953 - Malermester - Bor i Holstebro med sin samlever - Har to børn, tre børnebørnog er "pap bedstefar" til fire. - Startede Kulturperlen i 2000 og har siden været formand - Nu med i arbejdsgruppen der arrangerer Vestjyllands Smukkeste Nostalgi Festival.

Poul Hornshøj nyder at sætte ting i gang og se dem lykkes. Det har han gjort utallige gange indenfor musik, men også i sportens verden har han væreet med til at sætte foreninger og fanklubber i gang.

"Der er ikke noget, der kommer af sig selv. Jeg bruger rigtig meget tid på mit malerfirma, men jeg bruger endnu mere tid på den hobby, det er at lave kulturaktiviteter. Hvis jeg havde valgt at bruge tiden på malerarbejde, havde jeg været en holden mand. Men de oplevelser jeg har fået, de kan ikke købes for penge," siger han.

Publiceret 22. december 2018 kl. 06:54

Den mangeårige formand for Kulturperlen, Poul Hornshøj, er i gang med at prøve flere ting, som han har frygtet hele livet. Foto: Morten Stricker

Poul Hornshøj har valgt at se sin frygt i øjnene og overvinde dem, inden han bliver for gammel til det. Forleden løb idéen ind i lidt startvanskeligheder.

Holstebro: Efterdønningerne har ikke helt lagt sig endnu. Selv ikke på Poul Hornshøjs store dag.

Kulturperlens formand har netop i selskab med politikere, Færchfonden og de mange frivillige taget første spadestik til forbedringer af faciliteterne i Lystanlægget. Pris: I omegnen af tre millioner kroner. Det er også et spadestik ind i Poul Hornshøjs drøm. Koncerterne på friluftsscenen er hans livsværk, og på en småkold tirsdag i december befinder han sig dér igen.

Helt præcist befinder han sig bag en lukket dør i de gule faldefærdige lokaler, som hidtil har udgjort friluftsscenens omklædningsrum. Dagbladets fotograf er i gang med at skyde billeder af Poul Hornshøj og i særdeleshed hans ene skulder.

 Poul Hornshøjs kæreste Sonja leder i det samme efter ham, åbner døren til fotoseancen og drejer snart om på hælen igen.

- Åh nej, de skal vel ikke se den!

Hun himler med øjnene, mens hun går derfra. Men hun ler også. Nu ler hun.

Sonja forklarer, at det egentlig begyndte med, at hun blev mest irriteret over, at Poul pludselig ikke kun køre hende i forbindelse med en vinsmagning, hun skulle til. Hun skulle i stedet køre med en venindes mand.

Poul havde nemlig en hemmelig plan...

På mine gamle dage er jeg kommet på ting, jeg skal gøre, inden jeg bliver for gammel til det. Jeg skal prøve noget, som er lidt anderledes, og som ikke bare kan viskes bort med viskelæder. Noget, som jeg, den dag jeg står af, tager med mig.

Poul Hornshøj, maler samt formand for Kulturperlen.

I en alder af 65 år har Poul Hornhøj fået sin første tatovering. - Det skulle ikke være et dødningehoved, men i stedet noget som har været en stor del af mit liv, siger han om tatoveringen. Foto: Morten Stricker

Nu eller aldrig

- Det er noget, jeg har joket med i mange år. At jeg skulle have en tatovering. Det skulle ikke være et dødningehoved, men i stedet noget som har været en stor del af mit liv, siger Poul Hornshøj.

Han er 65 år og for nylig satte han sig noget for:

- Jeg ville prøve nogle af de ting, jeg er bange for. På mine gamle dage er jeg kommet på ting, jeg skal gøre, inden jeg bliver for gammel til det. Jeg skal prøve noget, som er lidt anderledes, og som ikke bare kan viskes bort med viskelæder. Noget, som jeg, den dag jeg står af, tager med mig.

Det betød, at han i sommer fløj i luftballon. Det var med Sonja.

Og forleden betød det, at han skyndte sig at løbe ned til Skin & Colors Tattoo i Sønderlandscentret i Holstebro. Det var uden Sonja.

- Så er det nu, tænkte jeg. Nu eller aldrig. Ellers ville jeg bare fortryde det igen.

Motivet gav sig selv. Det skulle naturligvis være Kulturperlens logo: Noder i flere farver og Kulturperlens bogstaver i versaler og rødt. Derudover blev der lavet et par svaler for at give et personligt touch.

- Min frygt bestod i, at det gjorde ondt, men det gjorde det ikke, erkender Poul Hornshøj, der snart blev en tatovering rigere.

Med blæk på skulderen besøgte han børnebørnene, der ikke var i tvivl:

- Hvor sejt, morfar!

Sonja var heller ikke i tvivl - på en anden måde. Han var da for gammel til den slags.

- Det er jo kun om sommeren, at andre vil få den at se. Derudover er det kun dem, jeg kender, der får den at se, forsvarer Poul Hornshøj sig.

Men det var ikke nok. Der var lige en uge eller to, hvor kæresteparret ikke talte helt så meget sammen som normalt.

Nu er alt i orden igen, smiler de begge.

- Sonja ved også godt, at hvis hun skal gøre sig håb om en julegave, så skal hun opføre sig ordentligt, siger Poul Hornshøj og ler.

Han har i øvrigt den næste prøvelse i kikkerten: Tandemudspring. Og så vidt vides er den idé i orden for Sonja.

__________________________________________________________________________________

Samtidig havde den energiske maler startet eget firma i 1991. Økonomien var trang ovenpå en skilsmisse, og den nu enlige Poul Hornshøj måtte køre rundt på en cykel med sit malergrej. Kendt som "Den cyklende maler" trampede han rundt i Holstebro, mens han arrangerede koncerter i fritiden.

Kommentarer

FRILUFTSSCENEN

Det bygges der: En ny toiletbygning med handicaptoilet, en ny plads med fast underlag, fremføring af vand, el og afløb til fire pavilloner med ophold, omklædning og bad.Her kommer pengene fra: Holstebro Byråd godkendte i sidste måned en anlægsbevilling på 1.575.000 kroner til de nye installationer og forbedringer ved Friluftsscenen. Og Færchfonden har givet 1.000.000 kroner til Kulturperlens nye pavilloner.

Friluftsscenen: Har siddepladser til 3.500 gæster. Mens Lystanlægget er næsten 200 år gammelt, er Friluftscenen fra år 1948. Den gamle bygning med bad og omklædning er fra 1969-70, og tribunen er fra 1985-86.

Kilde: Holstebro Kommune

Annemette Færch roste i sin tale Holstebro "for et kulturliv som kan noget ud over det sædvanlige". Hun så også gerne, at alt fra Cliff Richard til Dansk Talentakademis elever kom til at bruge de nye og opgraderede forhold. Foto: Morten Stricker

- Jeg har altid sagt, at Poul Hornshøj minder om Egon Olsen, fordi han er en mand med en plan, sagde borgmesteren i sin tale.

Cliff Richard

Selvom Lystanlæggets faciliteter nu får dobbelt så meget plads, så har formanden flere planer klar. Den første plan går på VIP-pladser, et nyt lydtårn og en ny træscene, der vil kunne rumme større stjerner og deres krav. Den næste plan centrerer sig om en form for overdækning af tilskuerpladserne, så man bliver vejr-uafhængig.

- Vi har et jubilæum om tre år, hvor jeg regner med at kunne præsentere et Lystanlæg i tip-top og moderne tilstand. Vi håber og tror på, at alt kan stå klart til den tid, sagde Poul Hornshøj.

H.C. Østerby mindede i den forbindelse om, at det var godt at have planer, men også at væbne sig med tålmodighed.

- Ting tager tid. Særligt i politik gælder det om at have tålmodighed, og det kniber stadigvæk for mig, men nu er vi her, sagde borgmesteren og tilføjede:

- Jeg ved, Poul Hornshøj har en drøm om, at Cliff Richard skulle komme her og spille.

- Jeg har allerede talt med ham, indskød Hornshøj.

- Det er det, jeg siger: Han har altid en plan, sagde borgmesteren inden det første - af måske mange - spadestik.

Spadestik til nye faciliteter ved Lystanlægget. HC Østerby, Annemette Færch og Poul Hornshøj tog det første spadestik. SE DEM HER

Se videoen på YouTube HER

Af Daniel Jørgensen